1. Garam Laut dikumpul dari kawasan pantai barat, Korea yang bebas daripada unsur pencemaran.
2. Dapatkan buluh yang beria 3 tahun untuk memastikan keberkesanan kandungan efektifnya. garam dimasukkan kedalam buluh tersebut.
3. Buluh ditutup dengan tanah liat yang diperolehi dari kedalam 20m.
4. Buluh dimasukkan kedalam relau bagas dan bersedia untuk dibakar.
5. Suhu pembakaran adalah antara 100 darjah C hingga 1500 darjah C dengan mengunakan pokok pine (Proses pembakaran berulangan) untuk menghapuskan unsur-unsur toksin dan logam berat. Selepas setiap kitaran pembakaran, garam yang dibakar akan dimasukkan kedalam buluh yang baru sebelum pembakaran yang seterusnya bermula.
6. Garam akan melebur sepenuhnya dan menjadi keras seperti ketulan ais yang kemudian dihancur menjadi serbuk.
wowwowowow..semkn mantoop blog AOSS yer..tahniah2
ReplyDeletetq kak ct...yeayy...orderla byk2 garam utk kesihatan ini.... :)
Delete